Кошик
1973 відгуків
Акции и СкидкиАкционные товары
+380 (50) 060-91-09
+380 (67) 184-43-84
Eco-Zone "Аюрведа для здоров'я"
Кошик

Асафетида 10 г Патанджалі, Індія Термін до 06/2025

29 ₴

  • Готово до відправки
Асафетида 10 г Патанджалі, Індія Термін до 06/2025
Асафетида 10 г Патанджалі, Індія Термін до 06/2025Готово до відправки
29 ₴
+380 (50) 060-91-09
  • +380 (67) 184-43-84
+380 (50) 060-91-09
  • +380 (67) 184-43-84
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Ароматична смола коренів рослини Ferula asafoetida.

Латинська назва: Ferula assa-foetida.

Англійська назва: Asafoetida.

Сімейство: Зонтичні — Apiaceae.

Синонім: Ферула повітряна

Аптечне найменування: камедь кореневища ферули — Asa foetida.

Використовувані частини асафетиди: коріння й кореневища.

  • асафетида застосовується в невеликих кількостях.
  • Вона має специфічний смак і має лікувальні властивості.
  • На смак схожий на часник і з успіхом може замінити його в овочевих стравах.
  • Вживання асафетиди сприяє запобіганню метеоризму (способлення газів) і полегшує перетравлення їжі.
  • Вона така ефективна, що з її допомогою можна вилікувати від нетравлення шлунка "навіть кінь".
  • асафетида продається як смола або дрібний порошок. Смола чистіша, ніж порошок, проте її потрібно молотити. Порошок асафетиди зазвичай має невелику примість. Зазвичай це борошно рисове або пшенична. Борошно робить аромат асафетиди менш різким і запобігає злипанню шматочків смоли. Щіпку асафетиди кладуть у гаряче рослинне масло або топлене (олія ги) за одну-дві секунди перед тим, як закінчити приготування олії.
  • У західній та російській кулінарії асафетиду не вживається, хоча вона була досить популярною в Римській імперії.

 Запах і смак асафетиди страшні. Запах схожий на суміш часнику та цибулі та здатний за кілька хвилин просочити собою все — повітря, стіни, посуд, не кажучи вже про килими та дивани. Причому вивітрити його буде неможливо впродовж доби. Смак асафетиди відчувається кілька годин і не знищується ні водою, ні оцтовим розчином. Такі характеристики не викликають ентузіазму тільки в тих, хто не знає секрету асафетиди.

Одне з найсильніших антипаразитарних  засобів в Аюрведі. Можна вживати як у чистому вигляді, так і як прянощі.

Вона покращує апетит, сприяє підвищенню тонусу організму, допомагає у разі метеоризму. 

скрипетида має луково-чосночний аромат.

- якщо обсмажити її в олії, запах стає приємним, а смак їжі після її додавання здатний дарувати задоволення. :)

Лікувальні та корисні властивості

асафетида з давніх часів вважається лікарським засобом. Це один із найсильніших антимікробних, бактерицидних і глистогоних засобів. Вона знищує бактерії, грип та інші типи вірусів.

асафетида — потужний стимулятор травлення. Пряність підвищує апетит, допомагає власникам слабкого та хворого шлунка перетравлювати їжу, виліковує від несваріння під час переїдання. Пряність сприяє видаленню скупчень їжі зі шлунково-кишкового тракту, покращує кишкову мікрофлору, сприяє запобіганню метеоризму, усуває спазми та болі, виводить токсини.

Пряність тонізує весь організм, підвищуючи розумову та фізичну активність. Використовується для лікування мігренів, заспокоює нервову систему.

Відновлює гормональні функції надниркових залоз, статевих залоз. Лікує пародонтоз, поліартрит, радикуліт та остеохондроз.

 

Застосування в кулінарії

Асофетіда не поєднується ні з цибулею, ні з часником, але чудово їх замінює. За своїми властивостями вона схожа на часник, але і дію, і запах у неї сильніші. Крім того, на відміну від цибулі та часнику, вона не залишає запаху з рота.

Асофетіда настільки посилює травлення, що з її допомогою, як кажуть в Індії, можна "переварити цвяхи". Тому вона входить до рецептів багатьох важко перетравлюваних бобових страв, картоплі, капусти та інших продуктів, що викликають підвищене газоутворення. Вона допомагає засвоєнню рослинного білка та запобігає скупченню газів. Пряність ідеально поєднується з рисом сама по собі або в суміші з іншими спеціями. асафетида надає апетитний смак і аромат супам, овочевим рагу або сабджі, карі, круп'яним гарнірам, смаженим закускам, вінегретам, салатам і соусам. скрипетиду можна додавати в тісто для приготування хліба та лепьошек, щоб надати їм луково-чосночковий аромат.

 

Дозування

Асафетіду треба додавати в невеликих кількостях — не більш ніж 1/4 чайної ложки порошку на страву для 4-5 осіб. Для чистого асафетиди дозування вдвічі втричі менше або 1 горошина невеликого розміру.

Великі дози смоли можуть викликати біль у шлунку, нудоту, головний біль, запаморочення.

Характеристики
Основні
ВиробникPatanjali Ayurved
Країна виробникІндія
Форма випускуПорошок
Вага10 г
Користувальницькі характеристики
Тип спеційАсафетіда
Інформація для замовлення
  • Ціна: 29 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner